Одржана шеста седница на Националниот совет за евроинтеграции

0
282
Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г. Трајан Ангелоски присуствуваше на Шестата седница на Националниот совет за евроинтеграции на која се презентираше Програмата и приоритетите на актуелното Француско претседателство со Советот на Европската Унија за период јануари-јуни 2022 година.
Зајакнувањето на европската сила и моќ, заштитата од безбедносните, но и секаков друг вид предизвици со кои се соочува ЕУ, заштитата на здравјето на граѓаните, економската обнова, но и активности за зајакнување на чувството на припадност се само дел од приоритетите и активностите што во рамки на француското претседателство ќе се преземаат и во земјава.