Известување за однесување на вработените во производните капацитети кои произведуваат непрехрамбени производи

Во насока на Ваше навремено информирање и заштита на економијата поради работа во посебни услови како резултат на состојбата со коронавирусот, а од друга страна како исклучително значајно во овие услови заштита на здравјето на работниците, Ви ги препраќаме донесените препораки од страна на Владата за однесување на вработените во производните капацитети кои произведуваат непрехрамбени производи.
 
Во продолжение Ви го доставуваме документот заради негова задолжителна примена од Ваша страна, а воедно Ве известуваме дека во согласност информациите кои ги добивме од страна на Владата, од страна на институциите ќе има засилени инспекциски служби од страна на Државниот санитарен  и здравствен инспекторат и Државниот инспекторат за труд заради увид во примената. На следниот линк подолу ке можете да ги погледнете:

За дополнителни информации можете слободно да не контактирате на тел: 02/3091-440 или на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.