Информација за забрана на увоз на стоки од Украина во Русија

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерство за надворешни работи и Амбасадата на Украина во Република Македонија Ве информира дека во врска со усвојувањето на декретот на Владата на Руската Федерација од 29.12.2018 година <За мерките за спроведување на Уредбата од Претседателот на РФ од 22 октомври 2018> во однос на воведувањето од страна на Руската Федерација на забрана за увоз на стоки од Украина, известуваме за можно блокирање или одложување на меѓународните гранични премини на Русија на некои стоки од трети земји кои биле транспортирани во режим на транзит преку територијата на Украина за снабдување на Руската Федерација или за понатамошен транзит преку руската територија во трети земји.

За дополнителни информации или потреба од асистенција за одложување на транспортот на стоки Ве молиме контактирајте не на телефон: 02 30 91 440 или на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..