ССК на средба со делегација од Стопанската индустриска комора на Нусајбин, Турција

Градежништво, прехрамбена индустрија, трговија, текстил, мебел, земјоделство беа во фокус на средбата која се одржа во Сојуз на стопански комори на Македонија со делегацијата од Стопанската индустриска комора на Нусајбин, Турција. Потпретседателот на Сојузот, г-ѓа Габриела Кулебанова на средбата со претседателот на Стопанската комора од Нусајбин, г. Махсум Озмен дискутираа за можностите за продлабочување на соработката меѓу компаниите од двете земји.