Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска се обрати на тематската панел сесија “Со партнество до подобар економски и социјален развој во локалните заедници“ заедно со Зоран Шапуриќ, Министер задолжен за регулатива за домашните претпријатија, Аце Коцевски, Градоначалник на општина Велес, Даворка Видовиќ, Професор на Факултет за политички науки во Загреб.

Во фокус претприемништво за развој на општините и јакнење на економската моќ на државата.