Интервју со Ангелоски: Наместо ветувањата за плати од над илјада евра, учесниците во изборите треба да имаат реални економски програми

0
184

Во долгата низа на повеќеслојни причини кои ја поттикнуваат инфлацијата и растот на цените, претседателот на Сојузот на стопански комори- Трајан Ангеловски го издвојува растот на платите како една од подоминантните.

Потребата од почитување на економската логика ја посочува и во однос на цените на прехрамбените производи кои се често поскапи во македонските отколку во европските маркети. Како основна причина го издвојува фактот дека во македонската царинска тарифа постојат царини за одредени производи кои се повисоки од европските.

Повеќе на линкот:

https://lokalno.mk/intervju-so-angelovski-namesto-vetuvanjata-za-plati-od-nad-iljada-evra-uchesnicite-vo-izborite-treba-da-imaat-realni-ekonomski-programi/