Горан Ѓорѓиевски, потпретседател на ССКМ, гостин во Топ Тема

0
175

“Законот за нефер трговски практики треба да ги стави во подобра преговарачка позиција производителите на храна наспроти големите купувачи”, рече Ѓорѓиевски

Горан Ѓорѓиевски, потпретседател на ССКМ и претседател на агро-бизнис комората, беше гостин на ТВ Телма во емисијата Топ Тема. Се разговараше на повеќе теми, меѓу кои и престанокот на важноста на загарантираните цени на дел од основните прехрамбени производи, намалените царини за зеленчук, дали граѓаните ги очекува нов ценовен шок, кој е реалниот резултат од антикризните мерки до сега, дали следни за кратење се субвенциите за струја, што ќе спаси законот за нефер трговски пракси.

На овие и други теми повеќе на линкот https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7791487604203198&id=100033242985412&sfnsn=wa&mibextid=2Rb1fB