Ангелоски: “Веруваме дека бирократските процедури ќе се скратат”

0
124

“Генерално сите овие идеи кои значат регионализација, проширување на пазарот, можност за соработка на нашите компании со српските компании или директна присутност на српскиот пазар на наши вработени или компани, сметаме дека е дефинитивно еден од основните чекори за еконсомска интеграција на регионот и подобрување на економската клима. Ова дигитално поврзување и скратување на процедурите, многу ќе значи во следниот период, затоа што мобилноста на работната сила и компаниите да можат да изработуваат проекти во сите овие земји од нашиот регион, што ќе биде од големо значење”, изјави  Трајан Ангелоски, претседател на Сојузот на стопански комори, за порталот Косово – он лајн.

Повеќе на линкот https://m.youtube.com/watch?v=zJvp2e-kris