Политика за приватност

1. За ССКМ

Сојуз на стопански комори на Македонија е институција која ги застапува интересите на сите стопански субјекти членови на комората. Покрај големите компании, а имајќи го предвид фактот дека малите и средни претпријатија се движечка сила на секоја економија и дека нивниот развој долгорочно гледано води кон јакнење на целокупната економија, разбирливи се заложбите на ССКМ за развој и поддршка на малите и средни претпријатија.

Седиштето на ССКМ е лоцирано на ул.Црвена Скопска Општина бр.10, Скопје.

Ако сакате да дознаете повеќе за активностите на ССКМ, ве молиме посетите го делот “За нас” од нашиот веб-сајт.

За сите дополнителни информации можете да не контактирате на тел. +389 2 3 091-440

2. Изјава за приватност на ССКМ

Целта на Политиката за приватност е да ве информира за процедурата на прибирање, употреба и откривање на податоците на веб-сајтот на ССКМ. ССКМ ве охрабрува внимателно да ја прочитате политиката за приватност.

3. Лични податоци кои ги прибираме автоматски

Кога ќе го посетите нашиот веб-сајт, можно е да бидат прибрани одредени информации кои автоматски ги доставува вашиот уред. Во одредени држави, вклучувајќи ги државите во Европската Економска област оваа информација може да се смета за Личен податок од Законот за заштита на лични податоци.

Конкретно, информациите кои ги прибираме автоматски може да ја содржат вашата IP адреса, типот на уредот, уникатниот идентификациски број на уредот, типот на прелистувачот, географската локација и други технички информации.

Собирањето информации ни овозможува подобро да ги разбереме посетителите на нашата веб страна, од каде доаѓаат и кој дел од нашата веб страна ги интересира.

4. Безбедност

Заштитата на вашата приватност и вашите лични податоци е приоритет на ССКМ. ССКМ превзема разумни мерки за да ги заштити вашите лични податоци од загуба, злоупотреба и промена. Сепак, имајте предвид дека ниту еден пренос на податоци преку Интернет или технологија за складирање не може да гарантира 100% безбедност. ССКМ може да преземе чекори само за да помогне во намалување на ризиците од неовластен пристап до информации / податоци.

5. Политика на колачиња

Сајтот користи колачиња (пример: мали текстуални полиња кои се превземени на уредот на корисникот, кога се посетува сајтот) со цел да се подобри навигацијата на сајтот и да се подобри неговиот квалитет.

Ако не ги прифаќате опционалните колачиња подолу, тоа може да влијае на она што го гледате на веб-сајтот, но тоа не ве спречува да се движите на веб-страницата.

Со одобрување на опционални колачиња, вие се согласувате со читањето на колачињата и употреба на технологии за следење потребни за нивно правилно функционирање.

Кои колачиња ги користиме?

1. Неопходните колачиња
Неопходните колачиња се од исклучителна важност за правилно функционирање на веб-страницата.

2. Функционални колачиња
Колачињата за функционалност им овозможуваат на веб-страниците да ги запомнат преференциите и изборите кои корисникот ги прави, вклучувајќи ги корисничкото име, регионот и јазикот. Ова и овозможува на веб-страницата да обезбеди персонализирани одлики ако ја споделувате вашата локација.

3. Колачиња за перформанси
‘Колачиња за перформанси’ собираат информации за тоа како ја користите веб-страната, на пример кои страни ги посетувате и дали се јавуваат грешки. Овие колачиња не собираат никакви информации што би можеле да ве идентификуваат и се користат само за да ни помогнат да го подобриме работењето на веб-страната, да ги разбереме интересите на нашите корисници и да ја измериме ефективноста на нашето рекламирање.

4. Аналитички колачиња
ССКМ ја користи функцијата анонимизатор на Аналитика, која ќе користи услуга за веб-анализатор обезбедена од Google.
Google Analytics собира колачиња од прва рака, податоци поврзани со уредот / прелистувачот, IP адреса и активности на сајтот/апликацијата за мерење и пријавување статистички податоци за интеракциите на корисниците на веб-страниците и / или апликациите што користат Google Analytics. Google Analytics користи IP адреси за да добие гео-локација на посетител и да ја заштити услугата и да им обезбеди безбедност на нашите клиенти.

5. Колачиња од трети страни
Ова се колачиња кои се поставени на вашиот уред, не од страна на chamber.mk туку од трети страни, како што се реклами или аналитички систем. Тие не се неопходни за функционирање на веб-страницата и се користат специјално за собирање лични податоци на корисниците преку анализа, реклами или други вградени содржини и се означуваат како непотребни колачиња. Задолжително е да се добие согласност од корисникот пред да се извршат овие колачиња на вашата веб-страница.

6. Управување со колачињата на вашиот прелистувач

Ако изберете да ги деактивирате колачињата, некои функционалности или делови од веб-страницата можеби нема да бидат достапни. ССКM не е одговорен во вакви случаи.

Целокупната содржина прикажана на страниците на ССКМ, вклучително и не ограничувајќи се на, текст, графика, логоа, копчиња, икони, слики, звуци, аудио клипови, дигитални преземања, компилации на податоци и софтвер, е сопственост на ССКМ или неговите добавувачи на содржини и е заштитени со македонските и / или странските применливи закони.

Регистрираните трговски марки на ССК се ознаки означени на страниците на ССК и вклучуваат даватели на лиценца, во Македонија и во други земји. Сите други трговски марки што се појавуваат на страниците на ССК се сопственост на нивните соодветни сопственици.

Забрането е да користите, без дозвола, која било од ознаките, трговските марки, трговските имиња, имињата на услугите, логоата или друга сопственичка графика што се појавува низ страниците на ССКМ. За повеќе информации, прочитајте го делот за авторски права на оваа веб-страница.

7. Ажурирања на Политиката за приватност

До степенот што е дозволен со закон во вашата надлежност, ССКМ може, од време на време, да ја ревидира или ажурира оваа Политика за приватност. Вие се согласувате да бидете обврзани со такви измени или ажурирања. Ако направиме материјални ревизии на начинот на кој ги собираме или користиме вашите лични информации, така што ги користиме за цели за кои не сте се согласиле, ќе ве известиме за промените и според случајот, ќе побараме ваша согласност.

Какви било измени во оваа Политика на приватност ќе станат ефективни по објавувањето на ревидираната Политика за приватност на Интернет, достапна преку страниците на ССК. Продолжувајќи со користиње на страниците на ССК по ваквите промени, ќе се сметаме дека сте се согласиле на таквите промени.