gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Формирана Групација на рентакар компании при ТУК на ССКМ

Во рамките на Туристичко-угостителската комора при Сојузот на стопански комори на Македонија се формира Групација на рентакар компании. Соработката денеска беше и официјално потврдена на заеднички состанок на претседателот на Туристичко-угостителската комора Владимир Граматиков и претставници на компаниите. Претседавач на Групацијата на рентакар компании ќе биде Рамадан Идризи.

Групацијата на рентакар компании ќе работи на креирање на подобра деловна клима за работа на деловните субјекти од овој сектор преку донесување и имплементација на соодветна регулаторна рамка и мерки за борба со сивата економија.

 

Прочитано 159 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не