gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување

Во насока на континуирано проследување на нови информации кое се однесуваат на стопанството, а поврзани со актуелната состојба за справување со ширењето на Ковид-19, Сојузот на стопански комори на Македонија, Вe известува дека Управата за јавни приходи го објави образецот Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување.

Врз основа на Уредбата со Законска сила за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за време на вонредна состојба, работодавачите имаат можност за користење на субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување.

За остварување на правото на субвенционирање, работодавачот поднесува Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување (образец БС-ПЗСО) до Управата за јавни приходи.

Поднесувањето на Барањето за субвенционирање на износ за исплата на придонеси се врши преку системот е-Даноци.

Упатството за пополнување е составен дел на Барањето за субвенционирање на износ за исплата на придонеси.

Образецот Барање за субвенционирање на износ за исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување е достапен на овој линк.

Уредба со законска сила за субвенционирање на исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за време на вонредна состојба е достапна на овој линк. 

За повеќе информации контактирајте не на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на тел. број 02-3091440.

Прочитано 171 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не