gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ТУК, ХОТАМ и НАИТАМ потпишаа Меморандум за соработка

Туристичко – угостителската комора (ТУК), Здружението ХОТАМ и Националната Асоцијација за дојдовен туризам (НАИТАМ) потпишаа Меморандум за соработка за заедничко делување во насока на подобрување на состојбата со секторот туризам и угостителство со цел понуда на квалитетни решенија кои треба да придонесат за развој на оваа важна стопанска гранка.


Претседателот на ТУК, Владимир Граматиков заедно со претседателот на НАИТАМ, Влатко Сулев и Асим Меџедовиќ, кординатор за агенции на ХОТАМ на средбата со министерот за економија г. Крешник Бектеши, дискутираа за можностите за подобрување на деловната климата на компаниите во секторот.

Прочитано 735 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не