gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ССК на средба со Државниот инспекторат за труд

Во насока на зајакнување на соработката, потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, г. Александар Милошевски, оствари средба со директорот на Државниот инспекторат за труд, г. Аљајдин Хавзиу, на која се дискутираше за заеднички активности со цел поголема информираност за компаниите во врска со правата и обврските од овој вид на надзор.

Едукација на приватниот сектор ќе биде еден од приоритетите на соработка, во рамки на која ќе се работи на усогласеност на работењето на компаниите со законската регулатива во областа на трудот.

Прочитано 854 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не