gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Самит на Европски Слободни Економски Зони во Скопје

Претседателот на Сојуз на стопански комори, Данела Арсовска, присуствуваше на официјалното отворање на Самитот на европски слободни економски зони, во организација на Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни. Над 350 претставници од целиот свет учествуваат на Самитот кој се организира во соработка со организацијата на Светски слободни зони. На Самитот учествуваат компании членови на Сојузот од повеќе сектори.

Државната помош и нелегалната трговија во зоните се дел од темите на самитот, а се потпиша и меморандум за соработка со светските економски зони со цел, земјава да биде опфатена во т.н. безбедни зони.

На засебни панел сесии се дискутира за „иднината на слободните зони и предизвиците со кои се соочуваат“, „нелегална трговија и нејзините ефекти врз на слободните зони и нивните безбедни програми“ и „формирање здружение кое ќе ги опфати сите видови зони“.

Прочитано 447 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не