gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ССК: Деловна средба со делегација од Турција

Земјоделство, градежништво, текстилна индустрија беа во фокус на средбата во Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК) со Стопанската комора Бандирам од Р. Турција. Делегацијата на стопанственици од Бандирма ја предводеше г. Мехмет Килкисли, претседател на одборот на директори кој на средбата со извршниот директор на Сојузот, Александар Зарков, ги истакнаа интересите за заедничка соработка и зајакнување на трговските релации.

На средбата се дискутираше за потенцијалите за соработка помеѓу македонските и турските компании, склучиување партнерства како и настап на трети пазари. Сојузот остварува одлични релации со водечки стопански комори на Турција со заложби се зголемување на трговската размена со Република Турција.

Трговската размена меѓу двете земји минатата година изнесуваше 442 милиони евра, со што Р. Турција е наш осми трговски партнер во надворешната размена.

Прочитано 397 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не