gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Информација за Јавни повици за финансиска поддршка на мали и средни претпријатија

Во насока на континуирано проследување на бизнис информации, Сојуз на стопански комори на Македонија Ве информира дека Министерството за економија согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2019 година, објави Јавни повици за финансиска поддршка на мали и средни претпријатија.
 
Во таа насока, Ви проследуваме краток преглед на објавените повици:
 

Јавен повик за директно субвенционирање на микро, мали и средни претпријатија и занаетчии

 • Образложение: Предмет на јавниот повик  е субвенционирање на микро, мали и средни претпријатија и занаетчии преку кофинансирање на 60% од докажаните трошоци согласно условите за субвенционирање.
 • Јавен повик: Целосниот текст може да го погледнете на следниот ЛИНК.
 • Рок за аплицирање: 31.05.2019 година

Јавен повик за кофинансирање на проекти за развој и поддршка на МСП и промоција на претприемништво

 • Образложение : Предмет на јавниот повик  е  кофинансирање на проекти на фондации и здруженија на граѓани за развој и поддршка на МСП и промоција на претприемништво во вкупен износ од 4.500.000,00 денари.
 • Јавен повик: Целосниот текст може да го погледнете на следниот ЛИНК.
 • Рок за аплицирање: 14.03.2019 година.

Јавен повик за поддршка на манифестации, проекти и бизнис форуми од интерес на развојот на туризмот

 • Образложение: Доделување средства за покривање на дел од трошоците за организација на Манифестации, Проекти и Бизнис форуми од интерес за развој на туризмот.
 • Јавен повик: Целосниот текст може да го погледнете на следниот ЛИНК.
 • Рок за аплицирање: 15.03.2019 година.

Јавен повик за поддршка за зголемување на конкурентноста на деловните субјекти од преработувачка индустрија – развој на деловниот субјект, развој на производ и развој на пазар

 • Образложение: Надоместување на дел од трошоците на деловните субјекти за развој на деловниот субјект, за развој на производ и развој на пазар.
 • Јавен повик: Целосниот текст може да го погледнете на следниот ЛИНК.
 • Рок за аплицирање: 28.06.2019 година.

Јавен повик за поддршка за развивање, одржување и применување социјално прифатливи практики на деловните субјекти во Република Македонија

 • Образложение: Надоместување на трошоци за развивање, одржување и применување социјално прифатливи практики во деловниот субјект.  
 • Јавен повик: Целосниот текст може да го погледнете на следниот ЛИНК.
 • Рок за аплицирање: 30.08.2019 година.

 

Дополнително, Ве информираме дека Агенцијата за поддршка на претприемништво го има објавено следниот повик:

Јавен повик за субвенционирање на советодавни услуги-“Ваучерски систем на советување“

 • Образложение: Субвенционирање на советодавни услуги за малите и средните претпријатија и потенцијалните претприемачи кои имаат намера да користат одредени советодавни услуги од страна овластени советници регистрирани во Каталогот на советници за претприемништво во АППРМ.
 • Јавен повик: Целосниот текст може да го погледнете на следниот ЛИНК.
 • Рок за аплицирање: 30.10.2019 година.


За сите дополнителни информации Ве молиме контактирајте не на телефон 02 3091 440 или на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Прочитано 473 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не