gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ССК на средба во Влада со Стопанската комора на Тирана

Потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, Габриела Кулебанова, присуствуваше на  средбата на премиерот и економскиот тим на Владата на РС Македонија, со повеќе од 40 бизнисмени од Албанија. 

На состанокот се дискутираше за ееализирање на заедничката идеја со претседателот на Стопанската комора на Тирана, г. Николин Јака за зголемување на соработката на бизнис основа меѓу двете држави.  Делегацијата на стопанственици покажа интерес за вложување во нашата земја и не го криеја задоволството од можноста и условите кои се нудат, поддржани директно од премиерот Заев.
Соработката ќе продолжи со реализирање на конкретни предлози и идеи, а во план е да се вклучи и Косово, се со цел заеднички регионален економски развој.

Средбата беше организаирана со поддршка на г. Фатос Мустафа, промотор на Република Северна Македонија во регионот кој веќе има реализирано албански инвестиции кај нас.

Прочитано 400 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не