gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Европски Информативен и Иновативен Центар во Македонија (ЕИИЦМ)

Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК) е дел од конзорциумот на проектот: Европски информативен и иновативен центар (ЕИИЦМ) од програмата на Европската Комисија: Програма за Конкурентност и Иновации.

eenПокрај ССК во конзорциумот учествуваат и Универзитетот “Св.Кирил и Методиј“ - Скопје (координатор), Стопанска комора на Македонија (СКМ) и Фондација МИР.

ЕИИЦМ, како дел од една голема европска мрежа, обезбедува услуги за повеќе целни групи при што како главна целна група се јавува секторот на МСП, но услугите се достапни и за големите фирми, универзитетите и истражувачките центри. Овие услуги вклучуваат дисеминација на информации за ЕУ легислативата, овозможување на бизнис контакти со потенцијални европски партнери, олеснување на трансферот на знаење и технологии, како и промовирање на можностите за учество во програмите на ЕУ за истражување и развој.

Повеќе информации за проектот ЕИИЦМ можете да добиете на следниот линк http://een.mk/

Enterprise Europe Network во Република Македонија  е присутна преку Европскиот Информативен и иновативен центар во Македонија (ЕИИЦМ)

Доколку сте заинтересирани да ја објавите Вашата понуда/побарувачка во BCD (Business Cooperation Database) на Европската Унија доволно е само да го пополните BCD формуларот за Вашата компанија и да ни го пратите на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., останатото ние ќе го направиме за Вас!

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не