Продолжен рок за аплицирање за Јавен повик за ангажирање на локални координатори во рамки...

Сојузот на стопански комори на Македонија како ко-координатор во спроведување на проектот „Национална платформа за женско претпримништво”, кофинансиран од...

Јавен повик за доставување понуди за ангажирање на продукциска куќа

Сојузот на стопански комори на Македонија како ко-координатор во спроведување на проект „Национална платформа за женско претприемништво (NPWE)“, кофинансиран...

Зaпочна реализација на Еразмус + Проектот: GREENOVET – Европска платформа за извонредност во стручното...

Сојузот на стопански комори на Македонија ја информираме јавноста дека на 02 и 03.02.2021 година, официјално започна со реализација...

ПРОЕКТ 001

ТЕКСТ ЗА ПРОЕКТ 001

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Одржана работна средба за отворање на бизнис во Нирнберг

На иницијатива на Министерството за надворешни работи и г. Abdilxhemil Saiti, Економски Амбасадор на РСМ во Германија и Австрија, Сојузот на стопански комори на...

Одржана шеста седница на Националниот совет за евроинтеграции

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г. Трајан Ангелоски присуствуваше на Шестата седница на Националниот совет за евроинтеграции на која се презентираше...

Новиот Закон за електричен отпад наметнува нереално зголемени давачки за претпријатијата

Сојузот на стопански комори на Македонија се залага за заштита на животната средина и на здравјето на луѓето, како приоритетна цел во креирањето на...

Државните институции да бидат партнери на претпријатијата, а не кочница на економскиот раст и...

За да постигнеме побрзо надминување на економските последици од кризата предизвикана од Ковид 19 и истовремено да се стремиме кон забрзан економскиот раст и...

Признание „Македонски квалитет 2021“ за 10 успешни национални претпријатија

Десет национални претпријатија кои се претставници и промотори на македонските успешни бизниси го добија престижното Признание Македонски квалитет 2021, кое традиционално го доделува Сојузот...