Покана за Ukrainian Food Expo 2021

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Украина во Скопје, Ве информира дека од 03-04...

Покана за Expo Central China 2021

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Народна Република Кина во Скопје, Ве информира дека...
foodmarket

Покана за Food Market Show

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Грција во Скопје, Ве информира дека од 11ти...
seminar

Покана за Семинар за претприемачи од Западен Балкан

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Естонија за Македонија, со седиште во Будимпешта, Ве...

Покана за Саеми во Турција

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Адонис Ве информира дека од 22.06-27.06.2021 година во Истанбул ќе...

Покана за Трговски форум во Молдавија

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на РСМ во Софија, Ве информира дека од 28ми...

Покана за Саем во Словачка

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Словачка во Скопје, Ве информира дека од 25ти...

Покана за седница на Собрание на Индустриска Комора (бр.1/2021)

До: Членови на Индустриска комора на МакедонијаПредмет: Покана за седница на Собрание на Индустриска Комора (бр.1/2021)Би сакале да Ве...
greece-macedonia-flags

Можност за соработка со компании од Грција

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Грција во Скопје, Ве информира дека во функција...
agregati

Можност за соработка со компании од Украина

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Украина во Скопје, Ве информира дека украинското државно...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Дигитализацијата на образованието да се реализира во инклузивен процес

Информациските и комуникациски технологии доколку се користат на соодветен начин можат да допринесат за значително подобрување на квалитетот на живот, работа и создавање нови...

Пакет мерки за помош очекуваат секторите кои се на раб на опстанок поради пандемијата

Четиринаесет месеци туристичко-угостителскиот сектор се бори со предизвици кои ги создава кризата предизвикана од пандемија и недоволната и ненавремената поддршка. Затоа претпријатијата тешко се...

Комората на сметководители се придружува на протестот на ТУК

Комората на сметководители години наназад реагира на репресивната улога на Министерството за финансии и неговата улога во уништувањето на сметководствената професија. Структури од Секторот...

ТУК: Ќе можете ли да ни помогнете ?

Членовите на Туристичко-угостителската комора, претставници на угостителските објекти, ноќни клубови, ресторани за свадби, игротеки, туристички агенции, туристички водичи и превозници, денеска на пладне пред...

ТУК: На протест бараме спас за сите во секторот, остануваме на улица до исполнување...

Туристичко-угостителскиот сектор се наоѓа во исклучително тешка положба, а за негов спас е потребна сериозна и континуирана финансиска помош каква што не е обезбедена...