НАЈНОВИ НОВОСТИ

ЦЕНТРАЛНОЕВРОПСКИ ДОГОВОР ЗА СЛОБОДНА ТРГОВИЈА

0
ДОПОЛНИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ 6 АП6 воспоставува рамка за либерализација на трговијата со услуги помеѓу ЦЕФТА Договорните страни. Тој предвидува отстранување на ограничувањата на трговијата со услуги,...

Интервју со Ангелоски: Наместо ветувањата за плати од над илјада евра, учесниците во изборите...

0
Во долгата низа на повеќеслојни причини кои ја поттикнуваат инфлацијата и растот на цените, претседателот на Сојузот на стопански комори- Трајан Ангеловски го издвојува...

Дали ќе има подобрувања во поглед на економијата?

0
Горан Ѓорѓиевски, потпретседател на Сојузот на стопански комори на Македонија и претседател на агро-бизнис комората, во емисијата “24 Отворено” на ТВ 24 вести, разговараше...

Интервју со Трајан Ангелоски: Бизнисот бара реформа на јавната администрација

0
Новата година ја стартувавме со прелеани ризици од минатата година, со очекуван реформски застој, притисок за инфлација и секако два изборни циклуси. Трајан Ангелоски,...

НОВ партнерски проект на ССКМ – “Smart Electricity for Buildings-Centers of Vocational Excellence”

0
Сојузот на стопански комори на Македонија го оддржа првиот состанок со партнерите  во Македонија, директорот на Емкице Киц г-дин Илија Вучков и директорот на...

© 2022-2023 | Сојуз на стопански комори. Сите права се задржани. Изработено од SERAFIMOV GROUP.