ССК од Владата побара итно нов сет мерки за спас на економијата

Сојузот на стопански комори на Македонија на денешната официјална средба со претседателот на Владата и економскиот тим,...

Субјектите со месеци принудно затворени со Уредба бараат итно донесување протоколи и финансиска поддршка...

Пред пропаѓање во исклучително тешка состојба се претпријатијата од секторот услуги кои како резултат на владината Уредба...

За дел од угостителите уште нема протоколи, Комисијата итно да ги донесе за да...

Туристичко угостителската комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, денес одржа состанок со Комисијата за заразни...

Сметководителите со општествена одговорност инвестицираат за подобро утре

Комората на сметководители на Македонија, при Сојуз на стопански комори продолжува со организираните акции за практикување на...

Информација за објавен Јавен повик за отворање на нови работни места

Во насока на континуирано проследување на нови информации кое се однесуваат на стопанството, Сојузот на стопански комори...

Креиравме економски политики за земјите од Г20 кои се глобално применливи

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска, како меѓународен експерт дел e од интернационалната советодавна група за подготовка на...

Потпишан договор за соработка меѓу Комората на сметководители и на проценувачи

Креирање на платформа за заедничко делување со особен акцент за подобрување на квалитетот на работа, на националната...

АВРСМ објавува повици за мерките „Практиканство“ и „Субвенционирање на плати“

Врз основа на Оперативниот план за активните програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на...

Кој се плаши од средната класа?

Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска, во неделната колумна за печатеното издание на...

Угостителските објекти за организирани настани, очекуваат да започнат со работа

Економските оператори од цела Македонија, кои располагаат со големи сали за одржување на прослави обединети во Туристичко...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Итна неодложна измена на роковите за поднесување на завршни сметки

Процедурите за имплементација на економските мерки за поддршка на стопанството содржани во петтиот пакет е неопходно да се едноставни и да не претставуваат дополнително...

Листа на саеми во Украина за 2021 година

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со амбасадата на Украина во Македонија Ве информира дека е објавена листата на сите саеми кои...

Комората на сметководители бара Министерот за финансии да го сопре самоволието во институцијата која...

Сметководствената професија е крвотокот на економијата и од нејзиното професионално и ефикасно извршување зависат сите економски процеси во општеството. За да се воспостави окружување...

Eквивалентни износи на националните валути за 2021 година

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Царинска управа Ве информира дека објавена е табела со наслов „ Eквивалентни износи на националните...

Итно да се преиспита одлуката да не се продолжат роковите за поднесување завршни сметки

Комората на сметководители неделава доби известување дека и покрај тоа што сметководителите се загрозени од пандемијата и не можат да ги достигнат роковите, Министерството...