Признание Македонски квалитет 2018 – промовирани националните успеси

Во присуство на брojни гости, традиционално во рамки на манифестацијата Македонски Квалитет, беа прогласени десетте добитници на...

Борбата против сивата економија ќе има поголем придонес во буџетот од било кое покачување...

“Суштинските реформи треба да бидат во насока на обид да се справиме со сивата економија која е...

Можност за соработка со компанија од Берлин

Почитувани, Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерството за надворешни работи и Амбасадата на РМ...

Пивара Скопје лансираше дигитална платформа за едукација на млади за полесно вработување

Пивара Скопје креираше нова дигиталната платформа која ќе им овозможи на дополнителен број млади невработени лица, особено...

Охридска банка Сосиете Женерал добитник на национална награда за најдобри општествено одговорни практики

Охридска банка Сосиете Женерал е добитник на националната награда за најдобри општествено одговорни практики во 2018 година,...

РИРА Агендата се залага за нови инвестиции во регионот како единствен пазар

Подобрување на конкурентноста на регионот преку хармонизација на инвестициските политики на економиите на шесте земји на Западен...

Информација за Листа на стоки од животински потекло кои не подлежат на инспекција на...

ССК во соработка со Царинската Управа и Агенција за храна и ветеринарство, Ве информира за објавената Листа...

Предлог- законот за данок на личен доход влезе во Собрание! Не се послуша гласот...

Предлог-законот за данок на личен доход влезе во собраниска процедура пред истекот на рокот за забелешки на...

Арсовска прв македонски претставник во Светската комора од 1919 година

Генералниот Совет на Светската Коморска Федерација (World Chamber Federation) со седиште во Париз, го објави назначувањето во...

Можност за соработка со компанија од Унгарија

Почитувани, Сојуз на стопански комори на Македонија Ве информира за можноста за соработка со компанија од Унгарија која...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Одржана работна средба за отворање на бизнис во Нирнберг

На иницијатива на Министерството за надворешни работи и г. Abdilxhemil Saiti, Економски Амбасадор на РСМ во Германија и Австрија, Сојузот на стопански комори на...

Одржана шеста седница на Националниот совет за евроинтеграции

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г. Трајан Ангелоски присуствуваше на Шестата седница на Националниот совет за евроинтеграции на која се презентираше...

Новиот Закон за електричен отпад наметнува нереално зголемени давачки за претпријатијата

Сојузот на стопански комори на Македонија се залага за заштита на животната средина и на здравјето на луѓето, како приоритетна цел во креирањето на...

Државните институции да бидат партнери на претпријатијата, а не кочница на економскиот раст и...

За да постигнеме побрзо надминување на економските последици од кризата предизвикана од Ковид 19 и истовремено да се стремиме кон забрзан економскиот раст и...

Признание „Македонски квалитет 2021“ за 10 успешни национални претпријатија

Десет национални претпријатија кои се претставници и промотори на македонските успешни бизниси го добија престижното Признание Македонски квалитет 2021, кое традиционално го доделува Сојузот...