Самит на Европски Слободни Економски Зони во Скопје

Претседателот на Сојуз на стопански комори, Данела Арсовска, присуствуваше на официјалното отворање на Самитот на европски слободни...

По чија мерка ќе се кројат постапките за јавни набавки?

Постигнување квалитет како основен критериум врз кој е потребно да се заснова процесот на спроведување на јавните набавки, преку...

Тинекс слави 25 години- Успешна приказна инспирирана од довербата на нашите потрошувачи

Компанијата Тинекс, на 23ти Април одбележa 25 години од своето основање во 1994година. Успешната приказна на нашата...

Јавен повик за учество на меѓународен јавен тендер за давање на долгорочен закуп на...

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Црна Гора во Република Северна Македонија...

Деловна средба со делегација од Турција

Земјоделство, градежништво, текстилна индустрија беа во фокус на средбата во Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК)...

Можност за соработка со Agromilk, Грција

Почитувани, Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Министерството за надворешни работи и Канцеларијата за економски,...

КНАУФ АКАДЕМИЈА ВО МАКЕДОНИЈА – 25 години во чекор со светските трендови во градежништвото

Традиционално и годинава се одржа Кнауф Академијата чија главна цел, иста како и на останатите настани, семинари...

Европска конференција за медијација во Скопје

Домашни и странски врвни експерти од областа на медијацијата, министри, високи претставници на институции, стопанственици на засебни...

Во 2019 нашиот фокус на 16+1 е во трансфер на знаења и технологии

Висока делегација на  Сојузот на стопански комори (ССК) предводена од претседателот Данела Арсовска, традиционално и годинава учествува на...

На барање на ССК, ПЗУ може да користат средства од Фондот за иновации

Во Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) се одржа првата инфо сесија со Фондот за иновации...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

ССК и Бизнис Академија Смилевски заеднички ќе инвестираат во човечкиот капитал

Унапредување на соработката меѓу научно-истражувачката дејност и приватниот сектор со цел инвестирање во човечкиот капитал  е фокусот на соработката на Сојузот на стопански комори...

Сојузот на стопански комори на меѓународниот саем „ИНТЕРАГРО 2022“ во Бјелина

Делегација на Сојузот нa стопански комори на Македонија составена од претседателот Трајан Ангелоски, потпретседателот и претседател на Агробизнис комора Горан Ѓорѓиевски и претставници на...

Сојузот на стопански комори 18 години репрезентативен глас на македонскиот бизнис

Сојузот на стопански комори на Македонија одбележа 18 години постоење и делување во насока на креирање на подобро деловно окружување за раст и развој...

Комора на приватно здравство: Висината на капитацискиот бод да се одредува според методологија

Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија истакнува поддршка на протестот на матичните лекари и на Здружението на приватни лекари,...

Ангелоски за српска „Политика“: „Отворен Балкан“ ја забрзува интеграцијата на регионот

Иницијативата „Отворен Балкан“ треба да креира поповолно деловно окружување  во регионот, услови и оперативни мерки кои ќе ја поттикнат и поддржат економската соработка меѓу...