Деловната заедница со намалена доверба во судството

Комората на медијатори пристапи во Сојузот на стопански комори (ССК) со што таа  е официјално  34. комора...

ССК ги унапредува трговските релации со Чешка

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), Данела Арсовска, во соработка со Јарослав Нанак, претседател...

Во очекување на подобра 2021

Економските последици, иако се тешки на краток рок, можат да се превенираат доколку Владата донесе квалитетни системски...

Биди дел од првиот Хакатон на Охридска банка Сосиете Женерал

Охридска банка Сосиете Женерал во соработка со Солвео го организира првиот OBSG BUZZ Хакатон и отвара повик...

Јавен повик за учество на меѓународен јавен тендер за давање на долгорочен закуп на...

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Црна Гора во Република Северна Македонија...

Седница на УО на Градежна комора на Македонија

На 13.02.2019 година Во просториите на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), се одржа седница на...

ССК на средба со Државниот инспекторат за труд

Во насока на зајакнување на соработката, потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, г. Александар Милошевски,...

Информација за продолжување на рокови за важење на решенија за евиденција и пуштање во...

Во насока на континуирано проследување на нови информации кое се однесуваат на агро-бизнис секторот , Сојузот на...

Можност за соработка со Agromilk, Грција

Почитувани, Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Министерството за надворешни работи и Канцеларијата за економски,...

Можност за соработка со компанија од Грција

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Канцеларијата за врски на Република Грција Ве информира...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Реализирана обука за Агенда 2030 и Целите за одржлив развој

Во соработка со канцеларијата на постојаната мисија на Обединетите нации во Македонија, Сојузот на стопански комори на Македонија денес одржа обука за улогата на...

Цената на кесите да се зголемува постепено, Законот да се измени во консултација со...

Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде реализирана неопходен е системски пристап...

Остварена работна средба со Конзулот на Република Чешка

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г.Трајан Ангелоски оствари работна средба со Конзулот на Република Чешка г. David Cernohorsky на која се...

Одржана обука за новите преференцијални правила за потекло на стока со Царинската Управа

Продолжува успешната соработка на Сојузот на стопански комори со Царинската управа на Северна Македонија. Денес Сојузот и Царинската Управа одржаа обука за новите преференцијални правила за...

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации ќе се отвори до крајот...

До крајот на годината, во рамките на проектот GREENOVET, ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука за зелени иновации што ќе...