РИРА Агендата се залага за нови инвестиции во регионот како единствен пазар

Подобрување на конкурентноста на регионот преку хармонизација на инвестициските политики на економиите на шесте земји на Западен...

Информација за Листа на стоки од животински потекло кои не подлежат на инспекција на...

ССК во соработка со Царинската Управа и Агенција за храна и ветеринарство, Ве информира за објавената Листа...

Предлог- законот за данок на личен доход влезе во Собрание! Не се послуша гласот...

Предлог-законот за данок на личен доход влезе во собраниска процедура пред истекот на рокот за забелешки на...

Арсовска прв македонски претставник во Светската комора од 1919 година

Генералниот Совет на Светската Коморска Федерација (World Chamber Federation) со седиште во Париз, го објави назначувањето во...

Можност за соработка со компанија од Унгарија

Почитувани, Сојуз на стопански комори на Македонија Ве информира за можноста за соработка со компанија од Унгарија која...

Национална проценка од ризикот за перење пари и финансирање на тероризам

На 19 и 20ти Ноември 2018 година во хотел Александар Палас се одржа работилница и конференција на...

Здружена поддршка на женското претприемништво за поконкурентно стопанство

Еднакви можности во приватниот сектор, следење на европските трендови за зголемување на  уделот на жените во економијата,...

Мисијата на ММФ во ССК на годишна консултација

Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), Данела Арсовска ги реализираше редовните консултации со Мисијата...

Со менторство до побрз развој на човечките ресурси во компаниите

Законско регулирање на менторството на работното место,  потреба од изготвување на стандард кој воедно ќе биде и...

Одбележан Меѓународниот ден на сметководители во нашата земја

Комората на сметководители на Македонија го прослави денот на сметководството со седница на Собрание на која беа...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Реализирана обука за Агенда 2030 и Целите за одржлив развој

Во соработка со канцеларијата на постојаната мисија на Обединетите нации во Македонија, Сојузот на стопански комори на Македонија денес одржа обука за улогата на...

Цената на кесите да се зголемува постепено, Законот да се измени во консултација со...

Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде реализирана неопходен е системски пристап...

Остварена работна средба со Конзулот на Република Чешка

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г.Трајан Ангелоски оствари работна средба со Конзулот на Република Чешка г. David Cernohorsky на која се...

Одржана обука за новите преференцијални правила за потекло на стока со Царинската Управа

Продолжува успешната соработка на Сојузот на стопански комори со Царинската управа на Северна Македонија. Денес Сојузот и Царинската Управа одржаа обука за новите преференцијални правила за...

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации ќе се отвори до крајот...

До крајот на годината, во рамките на проектот GREENOVET, ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука за зелени иновации што ќе...