Сузбивање на сивата економија е можно со здружена стратешка акција

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива одржа форум на тема: „Механизми за елиминација на сивата...

За сузбивање на сивата економија се потребни конкретни чекори од страна на институциите

Во пресрет на претстојниот Форум „Механизми за елиминација на сивата економија, имплементација и очекувани резултати“ во рамки...

Бизнис регулатива објавува оглас за изработка на бизнис план за веб сајт

Бизнис регулатива преку Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива објавува оглас за ангажирање на правно или...

Акција за нaсочување на младите кон машинска индустрија

Заедничка координирана акција на стопанството, институциите, општините, учениците и родителите започнува со  Првиот училишен саем на машинска...

Самит на Европски Слободни Економски Зони во Скопје

Претседателот на Сојуз на стопански комори, Данела Арсовска, присуствуваше на официјалното отворање на Самитот на европски слободни...

По чија мерка ќе се кројат постапките за јавни набавки?

Постигнување квалитет како основен критериум врз кој е потребно да се заснова процесот на спроведување на јавните набавки, преку...

Тинекс слави 25 години- Успешна приказна инспирирана од довербата на нашите потрошувачи

Компанијата Тинекс, на 23ти Април одбележa 25 години од своето основање во 1994година. Успешната приказна на нашата...

Јавен повик за учество на меѓународен јавен тендер за давање на долгорочен закуп на...

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Амбасадата на Црна Гора во Република Северна Македонија...

Деловна средба со делегација од Турција

Земјоделство, градежништво, текстилна индустрија беа во фокус на средбата во Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК)...

Можност за соработка со Agromilk, Грција

Почитувани, Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Министерството за надворешни работи и Канцеларијата за економски,...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Сашо Дукоски е избран за нов претседател на Трговска комора

Сашо Дукоски е новиот претседател на Трговска комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, кој беше едногласно избран на седница на Собранието. Фокусот...

Претседателот на ТУК, Керим за Канал 5: Со похрабра визија и подобра промоција до...

Со похрабра визија и подобра промоција, како и креирање на настани во текот на целата година нашите туристички дестинации може да привлечат многу поголем...

Комора на приватно здравство: Да се објави повик за ангажирање на лекари во ковид...

Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија, реагира на одлуката на Комисијата за заразни болести, матичните лекари да дежураат во...

Претседателот на ССК, Ангелоски за Блумберг Адриа: Се наоѓаме во економско цунами, бизнисот очекува...

Претпријатијата се наоѓаат во исклучително тешка состојба предизвикана од растот на цените на енергенсите, а за да се избегнат сериозни и долгорочни последици неопходна...

ССК се вклучува во креирање решенија за имплементацијата на договорите од „Отворен Балкан“

Потпретседателите на Сојузот на стопански комори на Македонија, Горан Ѓоргиевски и Сашо Дукоски како дел од владината делегација учествуваа на состаноците на меѓувладините работни...