Паметните технологии во функција на намалување на загадувањето

Здружена акција на приватниот и јавниот сектор за побрза транзиција и замена на старите возила со електричини...

Царинска Управа – Нов систем за обработка на царински декларации и кацизни документи

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Царинска Управа Ве известува дека започнува со реализација...

Kayak Adventures – Промоција на убавините во Македонија и развој на кајакарството

Kayak Adventures е македонска компанија, член на Сојуз на стопански комори на Македонија која на уникатен начин...

Седум приоритети од приватниот сектор за економска 2019 година

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК)  по одржаните состаноци со претседателството, регионалните комори и ресорните институции,...

E-Tinex.mk нова интернет продавница на Tinex

Ланецот на супермаркети Тинекс од 17ти декември ја отвори својата прва електронска продавница E-Tinex, која претставува најсовремена...

Уникатен производ и конкурентна цена за раст на извозот

Клучот за економски развој на земјава е во развојот на приватниот сектор, така што тој ќе биде...

Информација за забрана на увоз на стоки од Украина во Русија

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерство за надворешни работи и Амбасадата на Украина...

Во тек втор уписен рок на „ Правен факултет „Јустинијан Први“

Сојузот на стопански комори на Македонија Ве информира дека се објавени cлободни места за запишување студенти во...

Бизнис форум – Добрите меѓудржавни односи се позитивни и за економијата

Се одржа првиот бизнис форум на високо ниво, меѓу Македонија и Бугарија, на кој учествуваат околу 200 компании...

Мост за ефективна инклузија на пазарот на труд

Прилагодување на образовните програми, практична настава во соработка со бизнис заедницата во насока на  успешна социјална инклузија...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Одржана работна средба за отворање на бизнис во Нирнберг

На иницијатива на Министерството за надворешни работи и г. Abdilxhemil Saiti, Економски Амбасадор на РСМ во Германија и Австрија, Сојузот на стопански комори на...

Одржана шеста седница на Националниот совет за евроинтеграции

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г. Трајан Ангелоски присуствуваше на Шестата седница на Националниот совет за евроинтеграции на која се презентираше...

Новиот Закон за електричен отпад наметнува нереално зголемени давачки за претпријатијата

Сојузот на стопански комори на Македонија се залага за заштита на животната средина и на здравјето на луѓето, како приоритетна цел во креирањето на...

Државните институции да бидат партнери на претпријатијата, а не кочница на економскиот раст и...

За да постигнеме побрзо надминување на економските последици од кризата предизвикана од Ковид 19 и истовремено да се стремиме кон забрзан економскиот раст и...

Признание „Македонски квалитет 2021“ за 10 успешни национални претпријатија

Десет национални претпријатија кои се претставници и промотори на македонските успешни бизниси го добија престижното Признание Македонски квалитет 2021, кое традиционално го доделува Сојузот...