ТАВ го пречека првиот лет од Штутгарт во Охрид

ТАВ го пречека првиот лет на Еуровингс од Штутгарт на аеродромот во Охрид Со традиционалното авијациско добредојде -...

Информација за новини во царинското работење

Би сакале да Ве информираме дека почнувајќи од 03.07.2019 година (среда) новиот Систем за обработка на царински...

ССК на средба со Државниот инспекторат за труд

Во насока на зајакнување на соработката, потпретседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, г. Александар Милошевски,...

Дигитализацијата веќе не е опција, туку потреба за компаниите

Дигитализацијата е неопходна за брз економски раст и напредок на секоја компанија, просецот подразбира употреба на дигитална...

ССК на средба со делегација од Стопанската индустриска комора на Нусајбин, Турција

Градежништво, прехрамбена индустрија, трговија, текстил, мебел, земјоделство беа во фокус на средбата која се одржа во Сојуз...

Почитување на роковите и финансиската дисциплина за подобра ликвидност на компаниите

Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива одржа инфо-сесија на тема „Закон за финансиска дисциплина...

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ за лажни маил пораки преку фалсификување на идентитетот на Охридска банка АД...

Сојуз на стопански комори во соработка со Охридска банка Ве информира дека во текот на денешниот ден...

Договор за зголемување на извозот и намалување на трговскиот дефицит

Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), Данела Арсовка е во официјална посета на НР...

Арбитражата недоволно искористена од малите и средни компании

Арбитражата е еден од најдобрите и најбрзите начини за решавање на стопанските спорови, но за разлика од...

Можност за соработка со Direct Sourcing Ingredients LTD

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерство за надворешни работи Ве информира за можноста...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

ССК и Бизнис Академија Смилевски заеднички ќе инвестираат во човечкиот капитал

Унапредување на соработката меѓу научно-истражувачката дејност и приватниот сектор со цел инвестирање во човечкиот капитал  е фокусот на соработката на Сојузот на стопански комори...

Сојузот на стопански комори на меѓународниот саем „ИНТЕРАГРО 2022“ во Бјелина

Делегација на Сојузот нa стопански комори на Македонија составена од претседателот Трајан Ангелоски, потпретседателот и претседател на Агробизнис комора Горан Ѓорѓиевски и претставници на...

Сојузот на стопански комори 18 години репрезентативен глас на македонскиот бизнис

Сојузот на стопански комори на Македонија одбележа 18 години постоење и делување во насока на креирање на подобро деловно окружување за раст и развој...

Комора на приватно здравство: Висината на капитацискиот бод да се одредува според методологија

Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија истакнува поддршка на протестот на матичните лекари и на Здружението на приватни лекари,...

Ангелоски за српска „Политика“: „Отворен Балкан“ ја забрзува интеграцијата на регионот

Иницијативата „Отворен Балкан“ треба да креира поповолно деловно окружување  во регионот, услови и оперативни мерки кои ќе ја поттикнат и поддржат економската соработка меѓу...