Уникатен производ и конкурентна цена за раст на извозот

Клучот за економски развој на земјава е во развојот на приватниот сектор, така што тој ќе биде...

Информација за забрана на увоз на стоки од Украина во Русија

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерство за надворешни работи и Амбасадата на Украина...

Во тек втор уписен рок на „ Правен факултет „Јустинијан Први“

Сојузот на стопански комори на Македонија Ве информира дека се објавени cлободни места за запишување студенти во...

Бизнис форум – Добрите меѓудржавни односи се позитивни и за економијата

Се одржа првиот бизнис форум на високо ниво, меѓу Македонија и Бугарија, на кој учествуваат околу 200 компании...

Мост за ефективна инклузија на пазарот на труд

Прилагодување на образовните програми, практична настава во соработка со бизнис заедницата во насока на  успешна социјална инклузија...

Стопанските комори ќе добијат писмени известувања од економските ресори за нивните клучни барања

Петте министри од економски ресори се обврзаа до крајот на месецот да им одговорат на четирите Стопанските...

Новини во царинската тарифа за 2019 година

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработа со Царинска управа на РМ Ве информира дека во...

Стабилен градежен сектор за севкупен економски раст

Градежната комора на Македонија, Министерството за транспорт и врски на Република Македонија, Општина Центар, Стопанската комора на...

ССК на традиционалниот партнерски состанок на Црвениот крст

Партнерски состанок за продлабочување на досегашната, но и поттикнување на идната соработката помеѓу Црвениот крст на Рeпублика...

Доделени наградите Претприемач на годината – 2018

Со цел поттикнување на претприемачкиот дух преку промоција на успешни примери, се доделија престижните награди „Претприемач на...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Реализирана обука за Агенда 2030 и Целите за одржлив развој

Во соработка со канцеларијата на постојаната мисија на Обединетите нации во Македонија, Сојузот на стопански комори на Македонија денес одржа обука за улогата на...

Цената на кесите да се зголемува постепено, Законот да се измени во консултација со...

Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде реализирана неопходен е системски пристап...

Остварена работна средба со Конзулот на Република Чешка

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г.Трајан Ангелоски оствари работна средба со Конзулот на Република Чешка г. David Cernohorsky на која се...

Одржана обука за новите преференцијални правила за потекло на стока со Царинската Управа

Продолжува успешната соработка на Сојузот на стопански комори со Царинската управа на Северна Македонија. Денес Сојузот и Царинската Управа одржаа обука за новите преференцијални правила за...

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации ќе се отвори до крајот...

До крајот на годината, во рамките на проектот GREENOVET, ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука за зелени иновации што ќе...