Ангелоски на „Дубаи Експо“: Произведуваме врвни производи, привлекувањето на странски инвестиции високо на агендата

Во нашата земја има домашните претпријатија кои произведуваат производи по светски стандарди со највисок квалитет, а долгата традиција на...

Одржан состанок со Светска банка за влијанието на енергетската криза врз приватниот сектор

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, г. Трајан Ангелоски учествуваше на онлајн состанок за влијанието на енергетската...

Приватното здравство се обединува во комора за подобри услуги на граѓаните и деловен развој

Во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија формирана е Комора на приватно здравство на Македонија (КПЗ) чие...

Одржан онлајн настан „ Економска интеграција на Република Северна Македонија во рамки на Западен...

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, г. Трајан Ангелоски учествуваше како говорник на онлајн настанот „ Економска...

Горан Ѓорѓиевски нов претседател на Агро-бизнис комора

Горан Ѓорѓиевски е нов претседател на Агро-бизнис комората при Сојузот на стопански комори на Македонија, кој беше избран на...

Средба Ангелоски – Лукаревска: Меѓусебната соработка од фундаментално значење за развој на бизнисите

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски оствари работна средба со директорката на Управата за јавни...

Одржан онлајн форум за трговска и инвестициска соработка помеѓу Дали,Н.Р. Кина и Општина Гази...

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, г.Трајан Ангелоски учествуваше на онлајн форум за трговска и инвестициска соработка...

Одржана работна средба за отворање на бизнис во Нирнберг

На иницијатива на Министерството за надворешни работи и г. Abdilxhemil Saiti, Економски Амбасадор на РСМ во Германија и Австрија,...

Одржана шеста седница на Националниот совет за евроинтеграции

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија г. Трајан Ангелоски присуствуваше на Шестата седница на Националниот совет за...

Новиот Закон за електричен отпад наметнува нереално зголемени давачки за претпријатијата

Сојузот на стопански комори на Македонија се залага за заштита на животната средина и на здравјето на луѓето, како...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Создавање на широк фронт за поддршка на стручни вештини и зелени иновации

Стручните вештините се клуч за побрза зелена транзиција на економијата и општеството воопшто и затоа e неопходно сите засегнати страни активно и интензивно да...

Претседателот  на ССК, Ангелоски од Војводина:  „Зелен навигатор“ ќе обезбеди фонд за зелени проекти...

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски и потпретседателот проф. д-р Орце Симов остварија посета на Покраинската влада на Војводина, каде...

Скопје доби регионален Центар за извонредност на стручно образование и зелени иновации

На Машинскиот факултет - Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се отвори нов  Центар за извонредност во стручно образование и обука за зелени...

Геодетските експерти од Европа во Скопје: Mодерни техники и технологии за унапредување на дејноста

 Комората на трговци поединци кои вршат геодетска дејност и трговски друштва за геодетски работи е домаќин на меѓународен настан, Генералното собрание на Советот на...

Потпретседател на ССК, Кулебанова: Женското претприемништво доби ISO стандард и во нашата земја

На иницијатива на Сојузот на стопански комори на Македонија, Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија воведе посебен стандард за женско претприемништво со кој...