Сојузот на стопански комори потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка

Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка согласно кој двете...

Средба Керим – Јаневски: ТУК и Агенцијата се лојални партнери за промоција на туризмот

Претседателот на Туристичко-угостителска комора, Аркан Керим денеска оствари работна средба со директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на...

Аркан Керим е нов претседател на Tуристичко-угостителска комора

Аркан Керим е нов претседател на Туристичко-угостителска комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, кој беше избран на...

Македонско-швајцарска бизнис организација за зајакнување на економската соработка со Швајцарија

Претседателката на Македонско-швајцарскиот бизнис клуб, Јасминка Талеска оствари работна средба со амбасадорот на Република Северна Македонија во Берн, Швајцарска...

Златен и сребрен медал за вината на винарија „Венец“ на престижниот натпревар „Мундус Вини“

Сојузот на стопански комори на Македонија со гордост информира дека винаријата „Венец“, кој е негов истакнат член, е добитник...

Сојузот на стопански комори ќе добие тројца нови потпретседатели

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија м-р Трајан Ангелоски утврди предлог до Управниот Одбор за избор на...

Повик за номинирање на жени претприемачи за признание Western Balkans women entrepreneurs of the...

Во рамките на Акцискиот план за Заеднички регионален пазар 2021-2024 и Агендата за економско зајакнување на жените на RCC,...

Проф. д-р Орце Симов е нов претседател на ИКТ Комора

Проф. д-р Орце Симов е нов претседател на Комора за информатичко-комуникациска технологија и услуги при Сојузот на стопански комори...

Закани и притисоци врз Претседателот, извршниот директорот и врз Сојузот на стопански комори

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, извршниот директор како и Сојузот како институција по последните два месеци...

Неопходно е унапредување на јавно-приватниот дијалог за спас на геодетската дејност

Законската регулатива и јавно-приватниот дијалог треба да бидат поставени во насока на изградба на подобра бизнис клима за раст...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Создавање на широк фронт за поддршка на стручни вештини и зелени иновации

Стручните вештините се клуч за побрза зелена транзиција на економијата и општеството воопшто и затоа e неопходно сите засегнати страни активно и интензивно да...

Претседателот  на ССК, Ангелоски од Војводина:  „Зелен навигатор“ ќе обезбеди фонд за зелени проекти...

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски и потпретседателот проф. д-р Орце Симов остварија посета на Покраинската влада на Војводина, каде...

Скопје доби регионален Центар за извонредност на стручно образование и зелени иновации

На Машинскиот факултет - Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се отвори нов  Центар за извонредност во стручно образование и обука за зелени...

Геодетските експерти од Европа во Скопје: Mодерни техники и технологии за унапредување на дејноста

 Комората на трговци поединци кои вршат геодетска дејност и трговски друштва за геодетски работи е домаќин на меѓународен настан, Генералното собрание на Советот на...

Потпретседател на ССК, Кулебанова: Женското претприемништво доби ISO стандард и во нашата земја

На иницијатива на Сојузот на стопански комори на Македонија, Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија воведе посебен стандард за женско претприемништво со кој...