МФ потврди засега се дозволува системски неконтролирана е – трговија

Комората на сметководители на Македонија во врска со реакцијата на Министерството за финансии испратена по одржаната прес...

Приватното здравство се обединува во комора за подобри услуги на граѓаните и деловен развој

Во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија формирана е Комора на приватно здравство на Македонија (КПЗ) чие...

Бесплатни онлајн обуки на ЕБОР за мали бизниси

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) Ве...

Александра Андреева: Новите марки за заштита од вирусот се неспроведливи

Сојузот на стопански комори на Македонија препознавајќи ја сериозноста на епидемиолошката состојба во земјава предупредува дека со новите мерки...

Сојузот на стопански комори на Македонија оствари средба со Министерство за финансии

Потпретседателот на, г.Драган Митковски, како и членовите на Управниот одбор, г-а Александра Андреева и г.Благоја Грозданов остварија работна средба...

Веб платформа за занимања

Почитувани членови, Би сакале да Ве информираме дека Министерството за труд и социјална политика со поддршка од Меѓународната...

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации ќе се отвори до крајот...

До крајот на годината, во рамките на проектот GREENOVET, ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука...

Закани и притисоци врз Претседателот, извршниот директорот и врз Сојузот на стопански комори

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, извршниот директор како и Сојузот како институција по последните два месеци...

Асоцијацијата на туристички водичи пристапи во ССК да делува за опстојување на секторот

Денес Македонска асоцијација на туристички водичи и придружници пристапи во Сојуз на стопански комори на Македонија. Договорот...

Јавен повик за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста

Министерството за економија објавува Јавниот повик за финансиска поддршка за зајакнување на конкурентноста на деловните субјекти во...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Ангелоски: Македонските компании да добијат шанса за инвестирање

Македонските компании треба да добијат шанса за инвестирање со тоа што целокупниот државен апарат ќе ги обезбеди потребните инфраструктурни и процедурални услови, а постапките...

Геодетска комора: Директорот на АКН да го исполни јавното ветување за одржување на состанок

За унапредување на геодетската дејност и статусот на геодетските друштва  неопходно е да се воспостави соработка со Агенцијата за катастар на недвижности (АКН) и...

Сојузот врачи благодарници за три странски амбасади за поддршка на интернационализација на бизнисите

Сојузот на стопански комори на Македонија додели благодарници за успешна соработка на Амбасадата на Јапонија, Амбасадата на Народна Република Кина и Амбасадата на Босна...

Ангелоски: Потребна е ефикасна енергетска транзиција за спас од банкрот и од загадување

04.01.2023, Скопје - Во наредната година треба да се сконцентрираме на рационализација и реформи во јавниот сектор, енергетскиот сектор, економијата и окружувањето за водење...

Ангелоски избран во највисокото тело на Светската коморска федерација

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија Трајан Ангелоски е избран за член на Генералниот совет на Светската коморска федерација (ICC – World...