Ангелоски избран во највисокото тело на Светската коморска федерација

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија Трајан Ангелоски е избран за член на Генералниот совет на Светската...

Доделени признанија „Македонски квалитет 2022“: Домашните компании умеат и во кризни состојби

Десет домашни реномирани компании денеска го добија престижното признание „Македонски квалитет 2022“ кое го доделува Сојузот на стопански комори...

Делегација на Стопанска и индустриска комора од Турција во посета на ССК

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија Трајан Ангелоски и  потпретседателите Орце Симов, Сашо Дукоски и Аркан Керим...

Малите и микро претпријатија на удар на измени на Законот за данокот на добивка

Предлог на Закон за измени и дополнувања на Законот за данок на добивка наместо да создаде услови за правично...

Висококвалитетните вина на малите винарии се перспективата на македонското лозарство

Сојузот на стопански комори на Македонија и Здружение Тиквешки семејни винарии Кавадарци потпишаа Меморандум за соработка со цел воспоставување...

ССКМ и Општина Гази Баба во Стара Пазова: Да се искористи позитивниот пример за...

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија Трајан Ангелоски оствари официјална посета на Општина Стара Пазова, Војводина, како...

Подобро позиционирање на архитектите и инженерите за растечка економија и подобра иднина

Комора на трговски друштва за геодетски работи и Комората на овластени архитекти и овластени инженери, потпишаa Mеморандум за соработка...

ССК на втората конференција на „Пословни дневник“: Не е време за нови даноци, да...

Посегнување по нови даноци не е решение, бидејќи ќе биде уште поголем притисок за стопанството во услови кога тоа...

Потпретседател на ССК проф. д-р Симов: ИКТ секторот, туризмот и агро бизнисот главни сектори...

Денешниот бизнис форум е одлична можност за мапирање на бизнисите и инвестициските можности и давање поддршка во реализација на...

Сојузот на стопански комори потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот за телекомуникации од Софија

Со цел продлабочување на соработката меѓу бизнис заедницата и универзитетските институции Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Ангелоски: Македонските компании да добијат шанса за инвестирање

Македонските компании треба да добијат шанса за инвестирање со тоа што целокупниот државен апарат ќе ги обезбеди потребните инфраструктурни и процедурални услови, а постапките...

Геодетска комора: Директорот на АКН да го исполни јавното ветување за одржување на состанок

За унапредување на геодетската дејност и статусот на геодетските друштва  неопходно е да се воспостави соработка со Агенцијата за катастар на недвижности (АКН) и...

Сојузот врачи благодарници за три странски амбасади за поддршка на интернационализација на бизнисите

Сојузот на стопански комори на Македонија додели благодарници за успешна соработка на Амбасадата на Јапонија, Амбасадата на Народна Република Кина и Амбасадата на Босна...

Ангелоски: Потребна е ефикасна енергетска транзиција за спас од банкрот и од загадување

04.01.2023, Скопје - Во наредната година треба да се сконцентрираме на рационализација и реформи во јавниот сектор, енергетскиот сектор, економијата и окружувањето за водење...

Ангелоски избран во највисокото тело на Светската коморска федерација

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија Трајан Ангелоски е избран за член на Генералниот совет на Светската коморска федерација (ICC – World...