ССК се вклучува во креирање решенија за имплементацијата на договорите од „Отворен Балкан“

Потпретседателите на Сојузот на стопански комори на Македонија, Горан Ѓоргиевски и Сашо Дукоски како дел од владината делегација учествуваа...
uo na ikt

Управен одбор на ИКТ комора

Управниот одбор на ИКТ Комората при Сојузот на стопански комори денеска одржа седница на која се разгледуваа актуелните состојби...

Претседателот на Сојузот, Ангелоски во Белград: Големи можности за градежните компании и за развој...

Засилување на економската соработка меѓу деловните ентитети од нашата земја и од Белград со цел унапредување на економската соработка...

Средба Ангелоски-Јаќимовиќ: Унапредување на економската соработка меѓу Македонија и Босна и Херцеговина

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски оствари средба со амбасадорот на Република Босна и Херцеговина,...

ИНТЕРВЈУ ЗА ПАРИ.МК | АНГЕЛОСКИ: ПЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЧЕКААТ ДА БИДАТ ИНВЕСТИРАНИ ВО ОБНОВЛИВИ...

Светската економска и енергетска криза го поттикна и го зголеми постоечкиот интерес на граѓаните и на стопанските субјекти во...

Седница на УО на ТУК, избрани четворица секторски претседатели на ТУК

Туристичко-угостителската комора при Сојузот на стопански комори одржа седница на Управниот Одбор, на која се разговараше за актуелните предизвици...

Туристичко-угостителската комора подготвена да обезбеди 5.000 работници за спас на секторот

Туристичко-угостителската комора при Сојузот на стопански комори во соработка со организациите од Турција може да обезбеди 5.000 квалификувани работници...

Претседателот на ССК, Ангелоски: „Зелен Навигатор“ промовира одржливи решенија за енергетската криза

Делегација на Сојузот на стопански комори составена од претседателот Трајан Ангелоски, потпретседателот Орце Симов и членот на Управен одбор...

Сертификат за деловна успешност добија 30 реномирани компании

Триесет претпријатија од различни дејности го активираат Сертификатот за деловна успешност со што се потврдува дека имаат достигнато висока...

ССК со дигитална платформа за директна соработка на домашни и кинески компании

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Народна асоцијација за пријателство со странски земји на кинескиот град...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Сашо Дукоски е избран за нов претседател на Трговска комора

Сашо Дукоски е новиот претседател на Трговска комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, кој беше едногласно избран на седница на Собранието. Фокусот...

Претседателот на ТУК, Керим за Канал 5: Со похрабра визија и подобра промоција до...

Со похрабра визија и подобра промоција, како и креирање на настани во текот на целата година нашите туристички дестинации може да привлечат многу поголем...

Комора на приватно здравство: Да се објави повик за ангажирање на лекари во ковид...

Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија, реагира на одлуката на Комисијата за заразни болести, матичните лекари да дежураат во...

Претседателот на ССК, Ангелоски за Блумберг Адриа: Се наоѓаме во економско цунами, бизнисот очекува...

Претпријатијата се наоѓаат во исклучително тешка состојба предизвикана од растот на цените на енергенсите, а за да се избегнат сериозни и долгорочни последици неопходна...

ССК се вклучува во креирање решенија за имплементацијата на договорите од „Отворен Балкан“

Потпретседателите на Сојузот на стопански комори на Македонија, Горан Ѓоргиевски и Сашо Дукоски како дел од владината делегација учествуваа на состаноците на меѓувладините работни...