Ангелоски: Излезот од кризата е во нови инвестиции, осовременување, иновации и претприемништво

Во нашата земја се уште треба да се инвестира во развој на претприемништвото бидејќи тоа ќе придонесе во развој...

Соработка ССК и „Генерали Инвестментс“: Како вашите пари да работат за вас

Сојузот на стопански комори на Македонија воспоставува соработка со „Генерали Инвестментс“ со цел подигнување на нивото на информираност на...

Можности за продлабочување на економската соработка со Малта

Потпретседателот на Сојузот на стопански комори Горан Ѓорѓиевски оствари средба со  Почесниот конзул на Република Северна Македонија во Малта,...

Ѓорѓиевски: Пониската цена на струјата ќе донесе и поповолни цена на прехранбените производи

Сојузот на стопански комори истакнува дека цените на основните прехранбени производи ќе бидат поповолни за потрошувачите поради одлуката компаниите...

Дигитализацијата може да ја стави Македонија на светската дентална мапа

Концептот за SMART DENTAL ENTITIES за масовна дигитализација на денталниот сектор на Комората на приватно здравство при Сојузот на...

Средба Керим -Савада: Подобра промоција за зголемување на туристичката размена со Јапонија

Туристичкиот потенцијал, видовите туризам и можностите за инвестирање во овој сектор беше тема на состанок на претседателот на Туристичко-угостителска...

Интензивирање на динамиката на процесот за зголемување на капитацијата

Претседателката на Комората за приватно здравство д-р Тања Дејаноска и потпретседателката д-р Лилија Чолакова Дервишова реализираа средба со директорката...

Проблемите на стоматолозите тема на средбите со Сали и Филиповска-Грашкоска

Со цел адресирање на проблемите со кои се соочуваат специјалистички стоматолошките ПЗУ од област на стоматолошка протетика, орална хирургија...

КПЗ оствари средба со министерот за здравство Беким Сали

Претседателката на Комората за приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија д-р Тања Дејаноска и потпретседателката Марија...

Симов за „Слободен печат“: Во стопанството работат 680.000 луѓе, потребна е поголема државна поддршка

Доколку сега ја добиеме потребната поддршка по стабилизирање на состојбата, тоа многукратно ќе врати преку полнење на државниот буџет,...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Итна ревизија на новите тарифници на Агенцијата за катастар или клуч на врата на...

Комората на трговски друштва за геодетски работи остро реагира на едностраното зголемување на надоместоците со новите тарифници кои ги воведе Агенцијата за катастар на...

Претседателот на ССК, Ангелоски се сретна со амбасадорот на Република Еквадор, Мигел Фалкони Пуџ

Унапредување на економската соработка и трговската размена меѓу Република Северна Македонија и Република Еквадор беше фокусот на средбата на претседателот на Сојузот на стопански...

Бизнисот, науката и „Еразмус за млади претприемачи“ се обединуваат за  зајакнување на претприемачки екосистем

Во рамки на Глобалната недела на претприемништвото, Сојузот на стопански комори на Македонија (ССКМ) и Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење...

Претседателот на ССК, Ангелоски на годишен самит на Светската коморска федерација

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски зеде учество на годишниот самит на Генералниот Совет на Светската коморска федерација кој се...

Ангелоски: Излезот од кризата е во нови инвестиции, осовременување, иновации и претприемништво

Во нашата земја се уште треба да се инвестира во развој на претприемништвото бидејќи тоа ќе придонесе во развој на економијата и ќе креира...