stambol

644 НОВОСТИ 0 КОМЕНТАРИ

Possibility of registering legal – property problems

. Dear All, Macedonian Chambers of Commerce informs You that the Ministry of Finance of the Republic of Macedonia...

Meeting with a Delegation from the Hungarian Embassy

. The President of Agro-Business Chamber of Commerce, Mr. Ognen Orovcanec and the President of ICT Chamber of...

“Eurolink Insurance” started the Business full caravan in Skopje

. "Eurolink Insurance" started the Business Kit caravan in Skopje with a presentation of its new business caravan...

“Alkaloid” ended last year with sales amounting to 7.86 billion denars

. The pharmaceutical company "Alkaloid" ended last year with consolidated sales of 7.86 billion or around 128 million...

НАЈНОВИ НОВОСТИ

Итна неодложна измена на роковите за поднесување на завршни сметки

Процедурите за имплементација на економските мерки за поддршка на стопанството содржани во петтиот пакет е неопходно да се едноставни и да не претставуваат дополнително...

Листа на саеми во Украина за 2021 година

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со амбасадата на Украина во Македонија Ве информира дека е објавена листата на сите саеми кои...

Комората на сметководители бара Министерот за финансии да го сопре самоволието во институцијата која...

Сметководствената професија е крвотокот на економијата и од нејзиното професионално и ефикасно извршување зависат сите економски процеси во општеството. За да се воспостави окружување...

Eквивалентни износи на националните валути за 2021 година

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Царинска управа Ве информира дека објавена е табела со наслов „ Eквивалентни износи на националните...

Итно да се преиспита одлуката да не се продолжат роковите за поднесување завршни сметки

Комората на сметководители неделава доби известување дека и покрај тоа што сметководителите се загрозени од пандемијата и не можат да ги достигнат роковите, Министерството...