БИЗНИС МОЖНОСТИ

1

2

Центри за Бизнис услуги

Повеќе информации

3

Европски Бизнис можности

Повеќе информации

4

Информирање и лобирање

Повеќе информации


5

Потврди и препораки

Повеќе информации

6

Организација на настани

Повеќе информации

7

Промоција и маркетинг

Повеќе информации

8

Истражување на пазарот

Повеќе информации

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ССК

danela rakovodstvo 1

Данела Арсовска

Членовите на Собранието на Сојуз на стопански комори на Македонија на седница одржана на 19.06.2014 година ја избраа за Претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија Данела Арсовска, член на Управен Одбор на ССК и Претседател на Услужната комора.

 

Повеќе информации

 

ССК ПРИОРИТЕТИ

 • 1. ЧЛЕНСТВО

  Компаниите – членови на на Сојуз на стопански комори на Македонија претставуваат основниот столб на организацијата која постои да креира основа за меѓусебно вмрежување, соработка и размената на професионалните искуства со цел градење на стабилна и ефективна бизнис мрежа.
 • 2. БИЗНИС УСЛУГИ И САМООДРЖЛИВОСТ

  Креирањето на најсоодветен пакет на услуги во согласност со потребите на компаниите и моменталното деловно опкружување е процес и предизвик кој во рамки на комората постојано се следи и унапредува со цел заеднички да го градиме капацитетот на бизнис секторот и ССК.
 • 3. ОРГАНИЗАЦИСКО ЈАКНЕЊЕ

  Позиционирањето и препознатливоста на Сојуз на стопански комори на Македонија како конкретна алатка на Македонскиот бизнис сектор за директна промоција, заштита и застапување на интересите на компаниите е статус кој комората го гради континуирано во соработка со релевантни национални и интернационални институции, деловни мрежи и комори.
 • 1

СТАТИСТИКА

 

9

Комори на Македонија

 

6000+

Успешно реализирани проекти

 

1000+

Партнери на глобално ниво

 

100%

Успех во бизнисот

ВОДЕЧКА МАКЕДОНСКА ДЕЛОВНА МРЕЖА

 • 1

Како ССК може да допринесе за успехот на Вашата компанија?

 • Застапување на интересите на компаниите членови, пред институции и организации на локално, регионално и интернационално ниво.
 • Лобирање и успешно претставување на потребите на бизнис заедницата со предлог мерки за унапредување на деловната клима и преку редовна комуникација со Владата на Република Македонија.
 • Вмрежување и остварување нови деловни контакти преку Б2Б средби, учество на саемски манифестации, светски форуми, трибини, настани.
 • Бизнис информации за можности за соработка и за развој на компаниите преку бизнис центрите на ССК.
 • Промоција на компаниите, преку веб страната на ССК, информаторот кој го добиваат илјадници компании, медиуми, меѓународни организации, дипломати.

Пристапница за членство

ИДНИ НАСТАНИ

Седница на Управен одбор на Трговска комора Македонија...

2015-05-27
Седница на Управен одбор на Трговска комора Македонија

Претседателот на Трговска комора Македонија, г. Михаил Кирков свикува Седница на Управен одбор на Трговска ком...

Конференција „РАЗВИЕНИ ОПШТИНИ – ПОСИЛНА ЕКОНОМИЈА“

2015-05-27
Конференција „РАЗВИЕНИ ОПШТИНИ – ПОСИЛНА ЕКОНОМИЈА“

Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК) во соработка со Заедницата на единиците на локалната самоуправа ...

SCHMITZ CARGOBULL МАКЕДОНИЈА - Претставување на актуелни транспортни решенија...

2015-05-25
SCHMITZ CARGOBULL МАКЕДОНИЈА - Претставување на актуелни транспортни решенија

SCHMITZ CARGOBULL Македонија Ве поканува на манифестација која ќе се одржи на 27 мај, 2015 година, со почеток...

Покана за учество на 9. Светски Коморски Конгрес, Торино, Италија...

2015-05-18
Покана за учество на 9. Светски Коморски Конгрес, Торино, Италија

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), заедно со Агенцијата за странски инвестиции и промоција на из...

Покана за учество на Интернационален саем за туризам во Солун, Грција...

2015-05-14
Покана за учество на Интернационален саем за туризам во Солун, Грција

Во период од 12 до 14 ноември, 2015 година во Интернационалниот центар за саеми во Грција ќе се одржи Интернац...

Можност за Ваше учество на Јавни тендери во Романија

2015-05-08
Можност за Ваше учество на Јавни тендери во Романија

Во насока на континуирано проследување на бизнис информации би сакале да Ве информираме дека на следниот линк ...

Можност за Ваша промоција на саеми во Букурешт, Романија...

2015-05-06
Можност за Ваша промоција на саеми во Букурешт, Романија

Во насока на Ваша промоција и пласман на Вашите производи и услуги Сојуз на Стопански комори на Македонија сор...

Можност за Ваше учество на меѓународни саеми во Јапонија, Франција, Италија и Англија...

2015-04-27
Можност за Ваше учество на меѓународни саеми во Јапонија, Франција, Италија и Англија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија Ве известува дека во периодот од јуни д...

Интернационална саемска манифестација за туризам „RDA“...

2015-02-02
Интернационална саемска манифестација за туризам „RDA“

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија ве известува дека од 21 до 23 јули, 201...

«
»

НОВОСТИ ОД СОЈУЗОТ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ

Одржана традиционалната манифестација „Ден на пченицата“...

2015-05-27
Одржана традиционалната манифестација „Ден на пченицата“

Во организација на „Агроунија“ под покровителство на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанств...

ЈАВЕН ПОВИК - Сертификација на општини со поволно деловно опкружување во Југоисточна Европа - BFC SE...

2015-05-27
ЈАВЕН ПОВИК - Сертификација на општини со поволно деловно опкружување во Југоисточна Европа - BFC SEE

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Р.М – ЗЕЛС, Сојузот на стопанските комори на Македонија – С...

Информација за нов систем за обработка на декларации и акцизни документи...

2015-05-22
Информација за нов систем за обработка на декларации и акцизни документи

Почитувани членови, Би сакале да Ве информираме дека Царинската управа е во развој на нов Систем за обработка...

Средба на стопанските комори за излез од кризата

2015-05-22
Средба на стопанските комори за излез од кризата

Бизнис заедницата заеднички иницира нормализација и стабилизација на економската и политичката криза во држава...

ССК на Меѓународна регулаторна конференција во организација на АЕК...

2015-05-20
ССК на Меѓународна регулаторна конференција во организација на АЕК

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), беше дел од дводневната Меѓународната регулаторна конференци...

Финансиската поддршка е неопходна за раст и развој на компаниите...

2015-05-20
Финансиската поддршка е неопходна за раст и развој на компаниите

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) во соработка со Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион орга...

Одржана средба со Нотарската комора на Република Македонија...

2015-05-20
Одржана средба со Нотарската комора на Република Македонија

Во просториите на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), претседателот на ССК г-ѓа Данела Арсовска, ...

Седница на Советот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во врска со новонастанатата сос...

2015-05-19
Седница на Советот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во врска со новонастанатата состојба

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р. Македонија (АППТРМ), поради промената во состојбите кои в...

Компанијата Трансмет заедно со Црвениот крст во хумана мисија...

2015-05-19
Компанијата Трансмет заедно со Црвениот крст во хумана мисија

Промовиран е новиот проект „Училишни клубови за едукација и превенција“ кој ќе го имплементира Црвен крст на Г...

Субвенционирање на претпријатија за воведување и сертифицирање на ХАЛАЛ систем...

2015-05-13
Субвенционирање на претпријатија за воведување и сертифицирање на ХАЛАЛ систем

Согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2015 година („Службен весник на Република ...

Меморандум за соработка со Комората за трговија и индустрија од Маниса, Турција...

2015-05-11
Меморандум за соработка со Комората за трговија и индустрија од Маниса, Турција

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), ја шири мрежата на бизнис партнерства со комори од Република ...

ССК потпиша меморандум за соработка со Комората за индустрија од Ајдин,Турција...

2015-05-08
ССК потпиша меморандум за соработка со Комората за индустрија од Ајдин,Турција

Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, г-ѓа Данела Арсовска, потпиша меморандум за зајакнув...

ССК оствари средба со Комората за трговија и индустрија од Потсдам, Германија...

2015-05-08
ССК оствари средба со Комората за трговија и индустрија од Потсдам, Германија

Извршниот директор на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), г. Митко Алексов, оствари средба со г. Je...

Туристичко-угостителската комора при ССК на Саемот за туризам...

2015-05-07
Туристичко-угостителската комора при ССК на Саемот за туризам

Туристичко – угостителската комора (ТУК) при Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), се претставува со ...

Одржана седница на УО на Градежна комора при ССК

2015-04-30
Одржана седница на УО на Градежна комора при ССК

Во просториите на Сојуз на стопански комори на Македонија, компаниите членови на Градежната комора одржаа седн...

Заеднички настап за подобра економска соработка меѓу Македонија и Бугарија...

2015-04-30
Заеднички настап за подобра економска соработка меѓу Македонија и Бугарија

Претседателот на Сојуз на стопански комори на Македонија, г-ѓа Данела Арсовска и Заменик претседателот, г. Сеа...

Меморандум за соработка ССК и Асоцијацијата на бизнисмени од Турција - ИЗСИАД...

2015-04-30
Меморандум за соработка ССК и Асоцијацијата на бизнисмени од Турција - ИЗСИАД

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), потпиша меморандум за соработка со Асоцијацијата на бизнисмен...

Споделени нови знаење и искуства од областа на безбедност и здравје при работа...

2015-04-28
Споделени нови знаење и искуства од областа на безбедност и здравје при работа

Градежната комора при Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), Здружението за безбедност при работа “28 ...

Мерките за вработување - дел од проектот Македонија вработува...

2015-04-28
Мерките за вработување - дел од проектот Македонија вработува

Преку новиот проект со наслов „Македонија вработува“ ќе се овозможи вработување на невработени лица до 35 годи...

Нова мерка на Агенција за вработување на Република Македонија...

2015-04-28
Нова мерка на Агенција за вработување на Република Македонија

Дозволете ни подетално да Ве информираме во врска со новите дополнувања на Законот за вработувањето и осигурув...

Усвоена Иницијативата на ССК за измените на Законот за архивско работење...

2015-04-27
Усвоена Иницијативата на ССК за измените на Законот за архивско работење

Доставената иницијатива од страна на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), на барање на илјадници к...

ССК на Прва регионална конференција за вински туризам

2015-04-24
ССК на Прва регионална конференција за вински туризам

Претседателот на Туристичко – угостителската комора при Сојуз на стопански комори на Македонија, г. Аркан Кери...

Партнерството на МАНУ и ССК - модел за стабилна економска иднина...

2015-04-24
Партнерството на МАНУ и ССК - модел за стабилна економска иднина

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), г-ѓа Данела Арсовска и претседателот на Маке...

Анкетен прашалник за подобрување на соработката со Царинската управа...

2015-04-24
Анкетен прашалник за подобрување на соработката со Царинската управа

На следниот линк (https://docs.google.com/forms/d/1jfNljUJrrPfwXIBmfBWxwWVAbERxPgjEtJYQSj10yJM/viewform?embedd...

Компаниите од Македонија и Турција заеднички ќе освојуваат трети пазари...

2015-04-24
Компаниите од Македонија и Турција заеднички ќе освојуваат трети пазари

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) продолжува да ја зајакнува соработката со компаниите и бизнис ...

Со светскиот тренд за зелена градба до 30% заштеда на електрична енергија и вода...

2015-04-21
Со светскиот тренд за зелена градба до 30% заштеда на електрична енергија и вода

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), Македонскиот совет за зелена градба и Бизнис Центарот на Скоп...

Eднаквост помеѓу мажите и жените, перспективи и предизвици...

2015-04-17
Eднаквост помеѓу мажите и жените, перспективи и предизвици

„Eднаквост помеѓу мажите и жените, перспективи и предизвици“ е темата на третата дебата од циклусот ЕУ Разгово...

Г. Aркан Керим, избран за претседател на Туристичко-угостителска комора при ССК...

2015-04-16
Г. Aркан Керим, избран за претседател на Туристичко-угостителска комора при ССК

Туристичко – угостителската комора (ТУК) во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), одржа со...

Сет мерки за поголема конкурентност на бизнис секторот...

2015-04-09
Сет мерки за поголема конкурентност на бизнис секторот

На Седница на Националниот совет за претприемништво и конкурентност, која ја водеше вицепремиерот г. Владимир ...

ЈАВЕН ОГЛАС за аплицирање за Програми за образование на возрасни...

2015-04-09
ЈАВЕН ОГЛАС за аплицирање за Програми за образование на возрасни

Врз основа на Оперативниот план за услуги на пазарот на труд и активни програми и мерки за вработување за 2015...

«
»

ПОНУДИ

SCHMITZ CARGOBULL МАКЕДОНИЈА - Претставување на актуелни транспортни решенија...

2015-05-25
SCHMITZ CARGOBULL МАКЕДОНИЈА - Претставување на актуелни транспортни решенија

SCHMITZ CARGOBULL Македонија Ве поканува на манифестација која ќе се одржи на 27 мај, 2015 година, со почеток...

Туристичката агенција „Генералтурист“ има потреба од вработувања...

2015-02-17
Туристичката агенција „Генералтурист“ има потреба од вработувања

Туристичката агенција „Генералтурист“ која се занимава и врши туроператорство, има потреба од вработување на к...

TINEX

2015-01-27
TINEX

Тинекс, ти и јас – иницијатива на Тинекс за вложување во заедницата Во текот на нашето 20-годишно постоење на...

ПРОЦЕС ИН

2015-01-27
ПРОЦЕС ИН

ПРОЦЕС ИН - Aгенција за интелектуални, информатички услуги и маркетинг ПРОЦЕС ИН ДООЕЛ е маркетинг агенциј...

БОМИ 10

2015-01-27
БОМИ 10

Логистичка подршкаГолемиот број на вработени со своето долгогодишно искуство нудат високо ниво на логистички у...

«
»

Покровители

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18

Партнери

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Институции

 • 1
 • 2
 • 3

Компанија на неделата

 • 1

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

ССК ISO 9001:2008

iso

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @ sojuzkomori.org.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Мит.Теодосиј Гологанов 1

Следете не