gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Информација за забрана на увоз на стоки од Украина во Русија

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Министерство за надворешни работи и Амбасадата на Украина во Република Македонија Ве информира дека во врска со усвојувањето на декретот на Владата на Руската Федерација од 29.12.2018 година <За мерките за спроведување на Уредбата од Претседателот на РФ од 22 октомври 2018> во однос на воведувањето од страна на Руската Федерација на забрана за увоз на стоки од Украина, известуваме за можно блокирање или одложување на меѓународните гранични премини на Русија на некои стоки од трети земји кои биле транспортирани во режим на транзит преку територијата на Украина за снабдување на Руската Федерација или за понатамошен транзит преку руската територија во трети земји.

За дополнителни информации или потреба од асистенција за одложување на транспортот на стоки Ве молиме контактирајте не на телефон: 02 30 91 440 или на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Прочитано 368 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не