gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Во тек втор уписен рок на „ Правен факултет „Јустинијан Први“

Сојузот на стопански комори на Македонија Ве информира дека се објавени cлободни места за запишување студенти во вториот уписен рок  на „ Правен факултет „Јустинијан Први“ кој ќе се реализира до 22 февруари 2019 година.

Како што информира деканот проф.д-р Горан Коевски, Правниот факултет ги осовремени и реакредитираше студиите на сите студиски програми. Студиските програми се реакредитирани како едногодипни студиски програми и двегодишни студиски програми во втор циклус. Едногодипните студиски програми се наменети за кандидатите кои завршиле четиригодипни студии, односно се стекнале со најмалку 240 кредити, пред или по воведување на ЕКТС системот. Двегодишните студии од втор циклус се наменети за кандидати кои што во претходното образование завршиле тригодипни студии односно стекнале 180 кредити по воведување на ЕКТС системот.

Подетални информации за студиските програми и насоките, како и за условите за запишување, може да погледнете на следниот линк.

Прочитано 422 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не