gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Веб платформа за занимања

Почитувани членови,

Би сакале да Ве информираме дека Министерството за труд и социјална политика со поддршка од Меѓународната организација на трудот (МОТ) ја изработи специјализираната веб-платформа за прегледот на работните места, со најважните информации за одредени занимања. Платформата е креирана во рамки на Проектот “Решенија за вработување на младите преку социјален дијалог на локално ниво” кој е поддржан од Меѓународната организација на трудот и се реализира  во соработка со Министерството за труд и социјална политика и Агенцијата за вработување на Република Македонија. Оваа платформа ја води Mинистерството за труд и социјална политика и истата континуирано се ажурира со објави на нови занимања.

Ве покануваме да ја разгледате платформата на веб страницата www.zanimanja.mk, и доколку имате одредени предлози за унапредување на содржината на занимањата, како и предлози за воведување на нови занимања, Ве молиме да не информирате на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. со цел да ги проследиме до Министерството за труд и социјална политика.

Во рамки на платформата, објавени се занимања од различни сектори, кои имаат за цел да ги претстават профилите на стручните професии, нивните работни задачи, потребно образование, работна средба, слободни работни места на пазарот на трудот итн.

Сојуз на стопански комори на Македонија како претставник на бизнис заедницата учествува во работната група која ги разгледува и утврдува занимањата.

Прочитано 446 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не