gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ССК и Институт за стандардизација ја интензивираат соработката

Потпретседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК),  Габриела Кулебанова и директроот на Институтот за стандардизација Џевад Кицара, остварија средба на која беа договорени заеднички активности со цел интензивирање на соработката.

На состанокот беа потврдени иницијативите за продлабочување на деловните релации и активирање на повеќе полиња со цел успешно презентирање и имплементација на европски и светски стандарди како гаранција за квалитет.

Основната цел на ИСРМ произлегува од неговата основна дејност – преземање, усвојување и донесување на европските и меѓународните стандарди како национални, со што дава значаен придонес во подобрувањето на квалитетот на производите, постапките и услугите.

Прочитано 657 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не