gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ИКТ комора на јавна расправа за стратегијата и акцискиот план за отворени податоци

Министерството за информатичко општество и администрација денеска организира јавна расправа за Стратегијата и Акцискиот план за отворени податоци.

Според програмата, предвидено е да се обратат министерот за информатичко општество и админитрација Дамјан Манчевски и заменик-амбасадорот на Велика Британија Пол Едвардс.

Изработката на Стратегијата за отворени податоци е подржана од Британската амбасада во Скопје, во рамки на проектот: „Поддршка на процесот на реформи на јавната администрација“, имплементиран од Центарот за управување со промени.

Претседателот на ИКТ комората Саша Огненовски и компании членови на комората учествуваа на јавната расправа за Стратегијата и Акцискиот план за отворени податоци.

Прочитано 627 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не