gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Агро бизнис комора: Во пресрет на жетвата средба во МЗШВ

Претседателот на Агро бизнис комората Огнен Оровчанец и компании членови на комората присуствуваа на состанокот во организација на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, во пресрет на престојната жетва.

Состанокот го водеше министерот Љупчо Николовски. Се дискутираше за прагот на минималната цена за откуп на јачмен и пленица, исплатлива и за земјоделците и за мелничарите како и за интервентниот откуп на пченица од домашно производство како  законска одредба бидејќи пченицата е стратешки производ во државата.

Од состојбата на терен евидентирано е намалување на површините со пченица, бидејќи трошоците за производство се зголемуваат, а откупните цени се намалуваат.

 

Прочитано 705 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не