gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

ССК: Справување со нелојалната конкуренција во туризмот

Во Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) компании членови од секторот туризам и угостителство остварија работна средба со директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ), г. Љупчо Јаневски.

На средбата на која присуствуваше извршниот директор на Сојузот, Александар Зарков, се дискутираше за предизвиците со кои се соочуваат компаниите пред се нелојалната конкуренција присутна во секторот и како да се најде модел за подобрување на амбиенот на компаниите, поголема соработка со општините во насока на раст и развој на туризмот.

Директорот информираше  за активносите на АППТ во насока на  зајакнување на промоцијата на туристичкиот сектор на странските пазари, остварување на нови контакти, вмрежување и соработка, како и за плановите и активностите за тековната 2018 година. Исто така, беа презентирани движењата и развојот на туристичката индустрија и кокретни промотивни алатки за неопходни за развој на туризмот во Република Македонија.

Прочитано 949 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не