gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Градежна комора на Македонија одржа седница на УО

Во просториите на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), се одржа седница на Градежната комора на Македонија која ја водеше претседателот Ивица Јакимовски.

На состанокот се дискутираше за плановите и активностите на Градежната комора на Македонија во следниот период со посебен акцент на креирање мерки за детектирање и подобрување на работата на компаниите во овој сектор.

По усвојување на записникот од претходната седница, присутните компании дискутираа по однос на точките на дневен ред. На седницата претседателот на Градежната комора Ивица Јакимовски го предложи Зоран Азманов, долгогодишен член на УО за заменик претседател.

Градежната комора на Македонија активно работи на создавање подобра бизнис клима за компаниите од градежниот сектор, соработка со институциите особено во поглед на прилагодување на законската регулатива,  зајакнување на членството во комората и предлагање конструктивни мерки во насока на задржување на стабилноста и просперитетот на градежништвото во Република Македонија.

Прочитано 1161 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не