gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Одржана обука „Нови енергетски можности за компаниите - фотонапонски централи за сопствена употреба“

.

Во просториите на Сојуз на стопански комори на Македонија се одржа обука на тема „Нови енергетски можности за компаниите – фотонапонски централи за сопствена употреба“ која ја водеше г. Ѓорѓи Манасков, експерт за фотонапонски централи и хидроцентрали.

Преку спроведувањето на обуката, компаниите имаа можност да се информираат за сите придобивки од успешното проектирање и изградба на фотонапонски централи и хидроцентрали за сопствена употреба, како и за законските норми кои се однесуваат на оваа дејност. Исто така, компаниите се информираа за повластената тарифа и сите поволности кои се нудат во рамки на користењето на обновливите извори на енергија.

Обуката се спроведе преку интерактивна дискусија и учесниците имаа можност да дискутираат и да поставуваат прашања.

5 мај, 2016 година

Прочитано 845 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не