gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

83-то издание на Солунскиот меѓународен саем (TIF)

Сојуз на стопански комори на Македонија во соработка со Канцеларијата за врски на Република Грција со задоволство ве информираат дека 83-то издание на Солунскиот меѓународен саем (TIF) ќе биде организирано од Националната изложба на организации TIF-HELEXPO, од 8 до 16 септември , 2018.

Првично одржан во 1926 година, Меѓународниот саем во Солун е најголемиот трговски саем во Југоисточна Европа (SE) и ужива значајна меѓународна привлечност. Се одржува секоја година во септември во Солун, кој е втор по големина град во Грција и е најистакнатиот административен, културен и деловен центар на Југоисточна Европа. TIF привлекува голем број изложувачи, посетители, професионалци и бизнис претставници од цела Грција и од соседните земји кои претставуваат пазар од 100.000.000 потрошувачи.

Т.И.Ф, како единствена изложба во Грција која е домаќин на меѓународните учества како официјални државни учества, им дава можност на секоја земја да ги претстави своите производи и комерцијални капацитети во деловниот свет, како и да ја направи својата култура и цивилизација познати на јавноста.

Затоа, со оглед на нашата желба да ги подобриме комерцијалните и културните капацитети што вашата земја може да ги понуди за јавноста и да придонесе за односите меѓу вашата земја и Грција, TIF-HELEXPO ќе биде почестен да биде домаќин на Вашето официјално учество во организацијата од 2018 година.

TIF-HELEXPO уште еднаш прави исклучителна понуда за меѓународните учества, со цел да го поддржи нивното присуство на ТИИФ изложба и ве поканува да учествувате со следниот предлог:

    
Еден штанд од 12 квадратни метри бесплатно, само просто;
    
Бесплатно плаќање за регистрација;
    
Износ што треба да се плати само за градежни такси (школка шема) 19 € / кв.м. X 12 кв.м. = 228 € плус ДДВ;

Ве молиме да ги испратите овие информации до сите релевантни институции и деловни здруженија на вашата земја, кои можат да најдат интерес да учествуваат.

За дополнителни информации или прашања, посетете ја веб-страницата http://tif.helexpo.gr/en или контактирајте со организаторите (г-дин Андрес Дарудис, Тел. 2310-291143, Факс: 2310-291663, e-mail: daroudis @ helexpo .gr).

Прочитано 1200 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Црвена Скопска Општина бр.10

Следете не