gb  german  turkey  china  japan  italy  alb  serbia  france  UAE                                       

Покана за посета на Интернационален саем на современа уметност „Паратисима Скопје“

Интернационален саем на современа уметност посветен на поддршка и промоција на културата, уметноста и креативните индустрии „Паратисима Скопје“, по четврти пат ќе се одржи во Младинскиот културен центар во Скопје.

Ликовната изложба на саемот, како што најавуваат, ќе биде поставена од денеска до 17 јуни,  дополнета со мода, дизајн, перформанс, музички настани, проекции, работилници и голем број интересни содржини изведени од македонски и странски автори учесници.

„Паратисима Скопје“ годинава содржи и детска програма која ќе се оддржи в сабота од 11:00 до 19:00 на платото пред МКЦ и во Детскиот креативен центар.

На годинешниот саем десет учесници ќе добијат награди и ќе можат своето дело да го изложат на саемот за уметност „Паратисима“ во Торино, Италија од 1 – 5 ноември годинава.

Куратор на ликовната поставка на четвртото издание „Паратисима Скопје“ е Мира Гаќина, а поставката на мода и дизајн ќе биде курирана од Драган Христов.

Изминатите три години „Паратисима Скопје“ брои над 300 независни учесници со потекло од 32 земји учесници и 30 специјални проекти на кои учествувале ликовни академии, галерии, колективи и организации кои се активни на културно-уметничката сцена

„Паратисима Скопје“ e во организација на здружението на граѓани за поддршка и промоција на културата „Континео 2020“.

Прочитано 276 пати

Од Претседателот

Да бидеме лидер и глас на бизнис заедницата, подржувач на економскиот раст на членовите на комората. Заедно да придонесеме за економската стабилност на Македонија и партнерски забрзано да се движиме напред во нова декада на наше успешно работење.

Арсовска Данелa

ССК ISO 9001:2008

iso

Интернационална мрежа

F46DCE922CC1E446A2D47D87A78FE9A1

D234AF1A2FFA9C4197F508DA3F41A889

Контакт

 info @chamber.mk
  +389.2.3091440
  +389.2.3091440
  Мит.Теодосиј Гологанов 1

Следете не